Домой Статьи В Україні збільшили фінансування програми «теплих» кредитів: подробиці

В Україні збільшили фінансування програми «теплих» кредитів: подробиці

461
0

В Україні збільшили фінансування програми «теплих» кредитів: подробиці

Уряд додатково виділив 300 мільйонів гривень на урядову програму з енергоефективності.

Як стало відомо порталу Domik.ua , цією безповоротною допомогою можуть скористатися 66 тисяч українських сімей.

9,720 млн. грн допомоги населенню спрямовано на заміну котлів, 261,116 млн. грн – на утеплення індивідуальних домогосподарств, 29,164 млн. грн – на енергоефективні заходи для ОСББ/ЖБК.

Через два-три тижні програма «теплих кредитів» запрацює у державних банках, через які Уряд надає населенню безповоротну допомогу на енергомодернізацію житла.  

Загалом за три роки дії урядової програми з енергоефективності безповоротну допомогу від держави на проведення енергоефективних заходів у своїх помешканнях отримали 280 тисяч українських сімей. За рахунок цього людям стали надходити в рази менші платіжки, адже енергомодернізація житла – єдиний правильний шлях до зменшення плати за комунальні послуги.

Читайте також: ОСББ активно долучаються до державної програми «теплих кредитів»

Безповоротна грошова державна допомога населенню України надається через державні банки «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» та «ПриватБанк»  у розмірі:

  • 20% безповоротної допомоги – на заміну газових котлів для населення.
  • 35% – для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води та теплової енергії, встановлення вікон).
  • 40% – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації. Якщо у складі таких об’єднань є субсидіанти, то таке ОСББ чи ЖБК безповоротно отримає відшкодування до 70% коштів на проведення енергоефективних заходів.

В Україні збільшили фінансування програми «теплих» кредитів: подробиці